Ο Εσπερινός της πανήγυρεως του Ι. M. Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου Ιεράπετρας

ag2

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού τελέσθηκε το εσπέρας του Σαββάτου της Διακαινησίμου 22 Απριλίου ο Αρχιερατικός Εσπερινός της πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, πολιούχου και προστάτου της πόλεως.

Στην ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου χοροστάτησε, ευλόγησε το πλήθος των προσφερομένων άρτων και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και έλαβαν μέρος Εφημέριοι της πόλης και της περιοχής Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο του «μεγάλου και λαοφιλούς αγίου που σέβονται ακόμα και οι αλλόθρησκοι και ιδιαίτερα οι μουσουλμάνοι». Όπως σημείωσε ο στρατιωτικός άγιος υπέστη τα φρικτώτερα των βασανιστηρίων από τον αιμοσταγή αυτοκράτορα Διοκλητιανό και μαρτύρησε στη Λύδδα της Παλαιστίνης, όπου και κτίσθηκε ο λαμπρός ναός προς τιμήν του. Όμως, η θαυμαστή καρτερία, η εμμονή του και η αμετάθετη πίστη του στο Χριστό κατά το φρικτό μαρτύριό του, αποτελεί υπόδειγμα πίστης και αγωνιστικού φρονήματος για όλους τους χριστιανούς. Τέλος, ο Σεβ/τος ευχήθηκε ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος και θαυματουργός να βοηθά όλους μας σήμερα να μένουμε σταθεροί στην πίστη μας και να υπομένουμε, όχι πλέον το μαρτύριο του αίματος, αλλά το μαρτύριο της συνειδήσεως και της πιστής τήρησης του ευαγγελικού λόγου.

Ακολούθησε η Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο και θαυματουργό.
Κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αντιδήμαρχοι κ. Εμμ. Λουτσέτης και κ. Γιώργος Ασπραδάκης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Νικ. Χριστοφακάκης και πλήθος Ιεραπετριτών που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Γεωργίου,  πολιούχου και προστάτου της πόλεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *