Στο Ιερό Ησυχαστήριο Άξιον Εστί και Αναστάσεως του Κυρίου Ιεράπετρας ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Iεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος

ajion3

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τρεις Εφημερίους, ιερούργησε για πρώτη φορά στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εν μέσῳ των εκτεθειμένων προς προσκύνηση ιερών Λειψάνων διαφόρων Αγίων που φυλάσσονται στο μοναστήρι, ευχήθηκε έτη πολλά στον εορτάζοντα Γέροντα Αναστάσιο, στην Ηγουμένη Χριστονύμφη Μοναχή και στην Αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου, ενώ μαζί με το αντίδωρο μοίρασε κόκκινα αυγά και αντάλλαξε τον πασχάλιο χαιρετισμό με όλο το εκκλησίασμα.

Τέλος, με αφορμή την επέτειο των τελεσθέντων ιερών εγκαινίων του Καθολικού και των παρεκκλησίων στις 20 Απριλίου 1998 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρό Ευγένιο, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε η χάρη της Αναστάσεως του Κυρίου να είναι διαρκής στην Ιερά Μονή και να μεταλαμπαδεύεται από τον σεβάσμιο Γέροντα Αναστάσιο σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές, προς δόξαν Θεού και έπαινο της καθόλου και της τοπικής Εκκλησίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *