Ο εσπερινός της αγάπης στην Ιεράπετρα

DSC02541

Το πρωΐ της Κυριακής του Πάσχα, 16 Απριλίου και ώρα 10η πρωινή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της πόλεως Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής, προέστη στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού ή Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου. Κατά την τάξη ενδύθηκε στο κέντρο του Ναού κάτω από τον Πολυέλαιο, ενώ ο Χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη έψαλε το καθιερωμένο Δοξαστικό «Αναστάσεως ημέρα…» σε μέλος αργό Χρυσάφου του Νέου. Μετά την είσοδο και το Φως Ιλαρόν η διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή αναγνώσθηκε από την Ωραία Πύλη από τον Σεβ. στην ελληνική γλώσσα, από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη στην λατινική, από τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο Αθανάσιο Ταρλαντέζο στην αγγλική, από τον Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Ιωάννη Τράκο στην ιταλική, από τον κ. Μάξιμο στην ουκρανική, από τον Χορό αποδόθηκε στην ομηρική με αριστοτεχνικό τρόπο, ενώ τέλος ο Αρχιδιάκονος Αμβρόσιος Σκαρβέλης ανέγνωσε και πάλι στην ελληνική από τον Άμβωνα.

Ακολούθως αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβ. κ. Κυρίλλου, ενώ μετά το Δοξαστικό των Αποστίχων «Αναστάσεως ημέραν…» έγινε ο καθιερωμένος ασπασμός της αγάπης και η διανομή πασχαλινών αυγών από τον Σεβ. κ. Κύριλλο στους πιστούς, ο οποίος ευχήθηκε η χαρά της Αναστάσεως να είναι διαρκής σε όλους.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, οι πρ. Δήμαρχοι κ. Νίκος Χριστοφακάκης και Σήφης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *