Η Μεγάλη Παρασκευή

mpara3

Τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. Μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα για τη μωρία του Σταυρού του δι’ ημάς παθόντος και ταφέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών προσκύνησαν στο τέλος της Ακολουθίας τον Επιτάφιο και έλαβαν, κατά το έθος, αντίδωρο από το χέρι του Σεβ. Μητροπολίτου.

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε διαδοχικά την Ι. Μονή Αγ. Πάντων Αγιασμένου και Ενορίες της υπαίθρου και της πόλεως της Ιεράπετρας, όπου προσκύνησε τους Επιταφίους τους. Ειδικότερα, περιόδευσε στους Ιερούς Ναούς Αγ. Μηνά Βαϊνιάς, Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Χωριού Ζωοδόχου Πηγής Επάνω Χωριού, Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής, Αγίας Τριάδος Καβουσίου, Αγίου Χριστοφόρου Παχείας Άμμου, Αγίας Τριάδος Βασιλικής, Αγίας Τριάδος Κεντρίου, Αγ. Κων/νου & Ελένης Γρα-Λυγιάς, Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Ν. Ανατολής, Αγίων Αναργύρων Μύρτου, Ι. Κ. Ναό Αγίας Φωτεινής, Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσης, Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού, Μεταμορφ. Σωτήρος Κάτω Μεράς, και Ι. Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου πόλεως Ιεράπετρας, καθώς και στο Ιερό Ησυχαστήριον Άξιον Εστί και Αναστάσεως του Κυρίου Ιεράπετρας.

Το εσπέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας και προεξήρχε της περιφοράς του Επιταφίου. Και φέτος στην πομπή, στην οποία συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας και έψαλαν τα εγκώμια πολυμελής μικτή χορωδία, συμμετείχε πλήθος πιστών. Η συνάντηση των Επιταφίων των έξι Ενοριών της πόλεως έγινε φέτος στην πλατεία του Ηρώου, κατά το παλαιό έθος, όπου και ανεπέμφθη η καθιερώμενη δέηση, στο τέλος της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα και καλή Ανάσταση.

Ανάμεσα στο πλήθος των πιστών που συνέρευσαν στην Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ήταν ο Δήμαρχος κ. Θεοδ. Καλαντζάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών Αρχών του τόπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *